ua en ru

Суд над Савченко відмовився розглядати документи ГПУ, отримані "непроцесуальним шляхом"

Суд над Савченко відмовився розглядати документи ГПУ, отримані "непроцесуальним шляхом" Фото: Надія Савченко

Суддя заявив, що захист може добувати докази тільки на території Росії

Суд у справі української льотчиці Надії Савченко відмовився розглядати документи, надані Генеральною прокуратурою України (ГПУ). На думку суду, ці документи отримано "непроцесуальним шляхом", повідомляє "Медиазона".

"Суддя приймає рішення у клопотанні щодо долучення документів з Генпрокуратури України, надісланих до суду поштою і також наданих Новіковим, відмовити, тому що вони отримані непроцесуальним шляхом", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, документи надійшли до суду сьогодні, 16 грудня 2015 року поштою.

"Прокуратура і донецький міський суд проявляють завидну одностайність у відмові в долученні доказів невинності Савченко", - написав у Twitter адвокат Савченко Микола Полозов.

Як наголошується, Генпрокуратура України вислала за запитом російських колег матеріали по справі Савченко. На попередньому засіданні з'ясувалося, що вони були спрямовані до суду і знаходяться в донецькому поштовому відділенні, але до суддів так і не надійшли.

"Суддя каже, що в статті КПК (РФ, - ред.) міститься вказівка, що захист може добувати докази на території Росії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше суд відмовився долучити до справи матеріали, які підтверджують алібі Савченко.