ua en ru

Суд над Саакашвілі: захист політика звинувачує прокурорів у заангажованості

Суд над Саакашвілі: захист політика звинувачує прокурорів у заангажованості Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Суд над Саакашвілі відмовився задовольняти заяву про відвід прокурорів

На суді над Михайлом Саакашвілі (лідер "Руху нових сил") захист політика звинуватив прокурорів у заангажованості. Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНС.

Зокрема, адвокат Руслан Чорнолуцький заявив, що докази проти Саакашвілі збиралися незаконним способом, так як генпрокурор Юрій Луценко підписав заяви про визначення групи прокурорів у справі, хоча вона підпадає під підслідність Національної поліції.

"Це значне порушення, що справа знаходиться під особистим контролем Луценка. Він вийшов за межі повноважень. Дану справу сфабриковано, під контролем ГПУ, вважаємо за доцільне заявити про відвід цієї групи прокурорів", - зазначив він.

За словами адвоката Валерії Коломієць, звинувачення постійно порушує презумпцію невинності Саакашвілі.

"Група прокурорів ГПУ самостійно здійснює розслідування без участі слідчих, що є порушенням. Більше того, є систематичне порушення права на захист, сьогодні вранці Саакашвілі намагалися вручити клопотання про міру запобіжного заходу без участі захисників. Це все свідчить про те, що у групи прокурорів є свої інтереси у вирішенні кримінального провадження", - додала вона.

Також повідомляється, що суддя відмовилася розглядати клопотання про відвід прокурорів.

Нагадаємо, раніше більше 10 нардепів заявили про готовність взяти Саакашвілі на поруки. Крім того, повідомляється, суд задовольнив прохання адвокатів Саакашвілі випустити затриманого зі скляної клітки. Тепер на судовому засіданні він сидить поруч зі стороною захисту.