ua en ru

Суд над Саакашвілі: більше 10 нардепів готові взяти політика на поруки

Суд над Саакашвілі: більше 10 нардепів готові взяти політика на поруки Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Суд над Саакашвілі може розглянути клопотання про взяття політика на поруки

На суді над Михайлом Саакашвілі (лідер "Руху нових сил") більше 10 народних депутатів готові взяти його на поруки. Про це заявив позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко, передає його прес-служба.

За словами Дерев'янка, крім нього, взяти Саакашвілі на поруки готові лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, позафракційні нардепи Віктор Чумак, Віталій Купрій та Дмитро Добродомов, нардепи від "Батьківщини" Альона Шкрум, Іван Крулько та Рябчин Олексій нардепи від "Самопомічі" Олександр Опанасенко, Єгор Соболєв, Павло Костенко та інші.

Крім того, повідомляється, що суд задовольнив прохання адвокатів Саакашвілі випустити затриманого зі скляної клітки. Тепер на судовому засіданні він сидить поруч зі стороною захисту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сталися сутички між активістами та поліцією під будівлею Печерського районного суду Києва, де сьогодні мають розглядати запобіжний захід для Саакашвілі. Зокрема, прихильники лідера "Руху нових сил" намагалися прорватися до будівлі суду, в результаті чого сталося зіткнення з правоохоронцями. У результаті поліції вдалося відтіснити протестувальників на 5-6 метрів.