ua en ru

Суд над Саакашвілі: відбулися зіткнення між активістами і поліцією

Суд над Саакашвілі: відбулися зіткнення між активістами і поліцією Фото: ситуація біля суду (РБК-Україна)

Прихильники екс-президента Грузії намагалися прорватися в будівлю суду

Біля будівлі Печерського районного суду Києва, де сьогодні відбудеться суд над Михайлом Саакашвілі (лідером "Руху нових сил"), сталися зіткнення між активістами і поліцією. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Суд над Саакашвілі: відбулися зіткнення між активістами і поліцієюСуд над Саакашвілі: відбулися зіткнення між активістами і поліцією

Фото: ситуація біля суду (РБК-Україна)

Так, прихильники екс-президента Грузії намагалися прорватися в будівлю суду, в результаті чого відбулися невеликі сутички з правоохоронцями. В результаті поліції вдалося відтіснити протестуючих на 5-6 метрів.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали ввечері у п'ятницю, 8 грудня, і помістили у ізолятор тимчасового утримання Служби безпеки України.

Після затримання Саакашвілі його прихильники з наметового містечка під Верховною Радою підтяглися до будівлі управління СБУ у Києві на Аскольдовому провулку, де провели протест.

9 грудня політик оголосив голодування.

10 грудня активісти провели марш на підтримку Саакашвілі. Учасники мітингу вимагали відставки президента України Петра Порошенка та звільнення Саакашвілі.