ua en ru

Суд у Росії оштрафував журналіста за фото візитки Яроша

Суд у Росії оштрафував журналіста за фото візитки Яроша Фото: Дмитро Ярош

Працівник ЗМІ із Карелії має виплатити 1 тис. рублів за публікацію в соцмережі символіки "Правого сектора"

Петрозаводський міський суд Республіки Карелія (Російська Федерація) оштрафував на 1 тис. рублів місцевого журналіста Вадима Штепу за розміщення в соцмережі "ВКонтакте" символіки забороненої у Росії організації "Правий сектор", передає "ТАСС".

Як зазначається, на одній із фото було розміщено візитівку лідера ПС Дмитра Яроша.

"Визнати Штепу Вадима винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.20.3 КоАП РФ, і призначити покарання у вигляді штрафу в розмірі 1 тис. рублів", - сказала суддя Вікторія Полякова.

За словами представника Центру із протидії екстремізму регіонального МВС РФ, в серпні було зафіксовано, що Штепа розмістив на своїй сторінці в соцмережі символіку "Правого сектора".

Як сказав Штепа, повернувшись з відрядження до України для спостереження за виборами, він почав ділитися своїми враженнями в Інтернеті. Зокрема, опублікував на своїй сторінці прапор "Правого сектора", а також візитівку Яроша. "Це, напевно, моя помилка, але я робив це не з метою пропаганди, а з інформаційними цілями... На даний момент все видалено", - сказав Штепа.

Представник МВС РФ нагадав, що "Правий сектор" внесено до федерального списку заборонених у Росії організацій. "Будь-яке демонстрування (символіки, - ред.) або пропаганда даних організацій є незаконним на території Росії", - зазначив він. Водночас Штепа не планує оскаржити рішення суду.

Нагадаємо, раніше в жовтні лідерові миколаївського "Правого сектора" оголосили про підозру.