ua en ru

Суд РФ визнав екс-главу "Нафтогазу" Бакая банкрутом з-за боргів на 27,4 млн доларів

Суд РФ визнав екс-главу "Нафтогазу" Бакая банкрутом з-за боргів на 27,4 млн доларів Фото: Ігор Бакай (УНІАН)

Сукупна сума претензій до Бакая від кількох кредиторів становила щонайменше 27,4 млн доларів

Арбітражний суд Московської області визнав банкрутом колишнього главу компанії "Нафтогаз України" Ігоря Бакая. Про це повідомляє РБК з посиланням на дані картотеки арбітражних справ.

Повідомляється, що сукупна сума претензій до Бакая від кількох кредиторів становила щонайменше 27,4 млн доларів (1,6 млрд рублів). При цьому обсяг вимог від одного із кредиторів, RCB Bank Ltd, становив 10,7 млн доларів.(627,8 млн рублів).

Зазначено, що це приблизно відповідає сумі збитків по кримінальній справі про шахрайство, в якому звинувачується Бакай -10,8 млн доларів (630 млн рублів).

Рішення про особисте банкрутство Бакая суддя Олена Моїсеєва прийняла 27 вересня за позовами кількох кредиторів, сполученим в одне виробництво.

Як зазначається, серед кредиторів були банк RCB, зареєстрований на Кіпрі, банки "Примор'я" і Зв'язок-банк, автоломбард "Національний кредит", офшорні компанії "Родкрофт лімітед" і "Мартуна холдінгз лімітед".

Процедура банкрутства відносно Бакая була розпочата ще в лютому, йому був призначений фінансовий керівник - Дмитро Винокуров. Однак після початку процедури Бакай навіть не надав кредиторам план реструктуризації боргів, випливає з рішення. Суд ухвалив почати реалізацію майна Бакая, яка повинна завершитися у березні наступного року.

Нагадаємо, 27 жовтня в Російській Федерації Таганський районний суд заарештував екс-главу "Нафтогазу України" Бакая, проте інформація про арешт стала відома лише сьогодні, 31 жовтня.