ua en ru

Суд в РФ готується засудити Савченко на 25 років, - адвокат

Суд в РФ готується засудити Савченко на 25 років, - адвокат Фото: Надія Савченко

Фейгін допускає, що Савченко зможе відбувати покарання в Україні

У Росії готується обвинувальний вирок, згідно з яким українська льотчиця Надія Савченко може отримати 25 років позбавлення волі. Про це в інтерв'ю ВВС Україна в Лондоні заявив її адвокат Марк Фейгін.

"Ми готуємо Надію до того, що буде вирок. Обвинувальний вирок на 25 років, причому це жодним чином не пов'язано з тим, що буде відбуватися на суді. На суді ми доведемо її невинність", - сказав Фейгін.

За його словами, вирок буде обвинувальний, "тому що він пишеться не в суді - його пишуть в Кремлі".

У той же час захисник припускає, що українська льотчиця не буде відбувати термін покарання в Росії.

"За запитом України Савченко після засудження зможе відбувати покарання на батьківщині, формально - в Україні", - зазначив Фейгін.

На його думку, звільнення Надії Савченко залежить від політичного діалогу, від послідовного і невпинного тиску міжнародного співтовариства. Фейгін впевнений, що тривалий термін позбавлення волі, який в результаті розгляду може отримати Савченко, матиме великий вплив на російське суспільство.

"Це буде величезна віха, тому що та публічність у цій справі і те, що загрожує Савченко, - це не два роки, як в учасниць Pussy Riot, а 25 років. Невинну людину засудити... Після цього ні російський суд, ні російська влада ніколи не будуть колишніми в сприйнятті міжнародного співтовариства", - сказав захисник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ростовський суд розгляне територіальну підсудність справи Савченко.