ua en ru

Суд вирішив провести часткове судове слідство в рамках розгляду скарги на вирок Павличенкам

Апеляційний суд Києва вирішив провести часткове судове слідство в рамках розгляду скарги на вирок Дмитрові й Сергію Павличенкам. Таку ухвалу сьогодні оголосив суддя Олександр Дзюба, який головує в колегії з кримінальних справ Апеляційного суду Києва. Таким чином він задовольнив клопотання державного обвинувачення, повідомляє радіостанція "Свобода".

Суд зобов'язав управління Державної пенітенціарної служби у Києві й Київській області 23 січня об 11:00 доставити підсудних до зали засідання Апеляційного суду столиці для проведення їхнього допиту і дослідження матеріалів справи у частині свідчень засуджених, які вони надавали у суді першої інстанції.

Як заявила представник держобвинувачення, без допиту Павличенків важко передбачити долю їхньої апеляційної скарги. За словами керівника відділу прокуратури Києва Наталії Сьоми, для того, щоб об'єктивно перевірити доводи, викладені Павличенками і їхніми адвокатами в апеляційній скарзі, необхідно провести часткове судове слідство в Апеляційному суді.

"Як представник державного обвинувачення, (вважаю) на теперішній час передчасно робити будь-які висновки щодо вирішення долі скарги підсудних, оскільки в залі судового засідання їх сьогодні не було", - сказала Сьома.

Читайте також: Суддю в Харкові вбили з метою заволодіння майном

З п'ятниці акції на підтримку Павличенків відбулися в багатьох містах України, зокрема, Запоріжжі, Одесі, Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Чернігові, Черкасах. Сьогодні на їх підтримку мітингували в Києві. Демонстранти заявляють, що Павличенки не винуваті.

Нагадаємо, Голосіївський районний суд у Києві 2 жовтня засудив Дмитра Павличенка до довічного ув'язнення, а його сина Сергія Павличенка - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді. Сергій Зубков був убитий 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку в Києві.