ua en ru

Суд дозволив заочне розслідування щодо військових чиновників РФ

Суд дозволив заочне розслідування щодо військових чиновників РФ Фото: прокуратура

Високопосадовці РФ у лютому-березні 2014 року сприяли веденню агресивної війни проти України

Печерський районний суд міста Києва дозволив заочне розслідування щодо високопосадовців Російської Федерації за злочини проти основ національної безпеки України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, дозвіл надано на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього уповноваженого представника президента РФ у так званому "Кримському федеральному окрузі" Олега Бєлавєнцева та заступника головнокомандувача Південного військового округу Збройних сил РФ Ігоря Турченюка у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 (підбурювання до державної зради) та ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) КК України.

Слідством встановлено, що високопосадовці РФ у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, підбурювали військовослужбовців Збройних сил України до вчинення державної зради та сприяли веденню агресивної війни проти України, що призвело до тимчасової окупації території АР Крим і міста Севастополь та інших тяжких наслідків.

"Підозрюваних оголошено у розшук, слідчими-суддями надано дозвіл на їх затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ зможе заочно судити російських військових чиновників.