ua en ru

Суд дозволив заочне засудження бойовика "Гіві"

Суд дозволив заочне засудження бойовика "Гіві" Фото: бойовик ДНР на прізвисько "Гіві"

Також повідомляється, що підозрюваний оголошений у розшук

Печерський районний суд Києва дозволив військовій прокуратурі заочне засудження бойовика так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) на прізвисько "Гіві". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як зазначається, після проведення необхідних процесуальних дій найближчим часом обвинувальний акт щодо зазначеного терориста буде передано в суд для проведення спеціального судового виробництва (заочне засудження).


"У ході досудового розслідування здобуто достатньо доказів в тому, що підозрюваний в період з травня 2014 року по січень 2015 року, виконуючи відведену йому представниками влади Російської Федерації роль у веденні агресивної війни проти України, організував і особисто здійснив у січні 2015 року поблизу Міжнародного аеропорту "Донецьк" терористичні акти проти військовослужбовців сил АТО, а також жорстоко поводився з полоненими, що спричинило загибель 9 людей та інші тяжкі наслідки", - йдеться в повідомленні

Також повідомляється, що підозрюваний оголошений у розшук, судом надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура повідомила про підозру бойовика ДНР на прізвисько "Гіві".