ua en ru

Суд дозволив провести досудове спецрозслідування у справі командувача ЧФ РФ Вітко

Суд дозволив провести досудове спецрозслідування у справі командувача ЧФ РФ Вітко Фото: командувач ЧФ Росії Вітко

Вітко безпідставно ухилився від явки за викликом

Київський суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою командувача Чорноморським Флотом Росії Олександра Вітко. Про це повідомило управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Головна військова прокуратура звернулася до суду з клопотанням про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Вітко. Слідчим суддею Печерського районного суду Києва клопотання прокуратури задоволено в повному обсязі", - наголошується в повідомленні.


Повідомляється, що Вітко безпідставно ухилився від явки за викликом. Він сховався від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. На даний момент він оголошений у державний розшук.

Нагадаємо, раніше,18 квітня, військова прокуратура вручила підозра командувачу ЧФ Росії Вітко повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 4 ст. 27, 1 ч. ст.111 (підбурювання до державної зради); ч. 3 ст. 27, ст.113 (організація диверсії); ч.2 ст. 28, ч.ч.1,2 ст.437 (ведення агресивної війни) КК України.