ua en ru

Військова прокуратура вручила підозру командувачу ЧФ Росії Вітко

Військова прокуратура вручила підозру командувачу ЧФ Росії Вітко Фото: командувачу ЧФ Росії Вітко вручили підозру

Вітко підозрюється у злочині проти України, що призвело до загибелі людей, окупації та анексії українських територій

Головна військова прокуратура оголосила підозра командувачу Чорноморським флотом Російської Федерації віце-адміралу Олександру Вітко в скоєнні особливо тяжких злочинів проти України. Про це повідомило управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Прокуратура підозрює Вітко у скоєнні ряду тяжких та особливо тяжких злочинів, за підсумками досудового розслідування кримінального провадження за фактом введення РФ агресивної війни проти України, що призвело до загибелі людей, окупації та анексії територій України і інших тяжких наслідків.


Як йдеться у повідомленні, Вітко підозрюється в тому, що в період з 20 лютого 2014 року по 21 березня 2014 року умисно вчинив злочинні дії з метою зміни меж території та державного кордону України; підбурював до вчинення державної зради; організував вчинення дій, спрямованих на пошкодження об'єктів, які мають важливе оборонне значення; спланував, підготував і взяв безпосередню участь у веденні агресивної війни проти України; з підлеглими військами здійснив військову окупацію і подальшу анексію території півострова Крим, чим грубо порушив ряд основних міжнародно-правових актів.

Офіційну підозру віце-адміралу ЧФ вручили кур'єрською службою в м. Севастополі 18 квітня.

Після вручення підозри і виклику на допит 25 квітня 2016 року Головною військовою прокуратурою буде оголошено розшук та застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Боярці сталася перестрілка між бійцями "Торнадо" і працівниками військової прокуратури.