ua en ru

Суд дозволив проведення розслідування щодо ватажка "Всевеликого війська Донського" Козіцина

Суд дозволив проведення розслідування щодо ватажка "Всевеликого війська Донського" Козіцина Фото: прокуратура

Найближчим часом обвинувальний акт стосовно Козіцина буде направлено до суду

Печерський районний суд м. Києва 7 березня 2017 року задовольнив клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування справі щодо ватажка "Всевеликого війська Донського" Миколи Козіцина. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначається, Козіцин у квітні 2014 року утворив на території РФ незаконне збройне формування "Всевелике військо Донське", до складу якого увійшли, зокрема, громадяни РФ. Представники вказаного збройного формування незаконно вторглися на територію України. Повідомляється, що до листопада 2014 року в Луганській області у складі ЛНР Козіцин організовував та безпосередньо брав участь у нападах на учасників антитерористичної операції.

"Козіцин організовував вчинення підлеглими йому терористами розбійних нападів на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних осіб з числа місцевих мешканців з метою заволодіння їх майном, незаконне позбавлення волі та утримання в нелюдських умовах, побиття, знущання, мордування та інше жорстоке поводження з полоненими, у тому числі вагітними жінками", - повідомляють у відомстві.

Зазначається, що найближчим часом обвинувальний акт стосовно Козіцина буде направлено до суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії проведуть підсумкову нараду з питання відновлення "Козачої нацгвардії".