ua en ru

Суд дозволив розпочати заочне розслідування щодо Онищенка

Суд дозволив розпочати заочне розслідування щодо Онищенка Фото: Олександр Онищенко (РБК-Україна)

Заочне розслідування проводитимуть щодо Онищенка та інших фігурантів "газової справи"

Суд Києва дозволив прокуратурі розпочати заочне розслідування щодо нардепа Олександра Онищенка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"18.12.2017 слідчим суддею задоволено клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно народного депутата України Онищенка Олександра Романовича та ще 5 осіб, які, згідно висунутої підозри, були учасниками злочинної організації, очолюваної вказаним народним депутатом", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таким чином суд фактично надав змогу стороні обвинувачення закінчити збирання доказів у провадженні та прийняти кінцеве рішення, передбачене ст. 283 КПК України. З урахуванням наявних на даний час матеріалів таким рішенням вбачається обвинувальний акт.

"Переховування підозрюваних понад 6 місяців за межами України та вимоги ст.ст. 2, 9, 28 КПК України, які зобов’язують у тому числі прокурора забезпечити здійснення досудового розслідування та проведення слідчих та процесуальних дій у розумні строки, змусили сторону обвинувачення обрати саме таку форму досудового розслідування задля досягнення мети кримінального провадження та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

18.12.2017 слідчим суддею задоволено клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 19 грудня 2017 р.

Зазначимо, в жовтні САП України звернулася до суду за дозволом на заочний судовий процес щодо нардепа Олександра Онищенка.

Нардеп підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. За версією слідства, мати Онищенко є співорганізатором "газової схеми".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) підтвердили інформацію про те, що Іспанія почала процедуру екстрадиції Онищенка.