ua en ru

Суд дозволив ГПУ спецрозслідування щодо Арбузова

Суд дозволив ГПУ спецрозслідування щодо Арбузова Фото: Сергій Арбузов (wikimedia.org)

Судом надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування

Суд дозволив Генеральній прокуратурі України (ГПУ) спецрозслідування щодо колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"За клопотанням Генпрокуратури судом надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного Сергія Арбузова", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом невиконання покупцем пакета акцій ВАТ "Укртелеком" - ТОВ "ЕСУ" умов приватизації за створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення та незаконного її фінансування протягом 2012 - 2013 років за рахунок коштів держбюджету України на суму 220 млн гривень

Так, у вказаному кримінальному провадженні 24 квітня 2017 року складено повідомлення про підозру Арбузову в скоєнні із злочином, передбачене у ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, а 26 травня 2017 року він оголошений в розшук.

Наголошується, що 10 серпня 2017 року в зазначеному кримінальному провадженні Печерським районним судом Києва задоволено клопотання ГПУ та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного Арбузова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ оголосила про підозру екс-першому віце-прем'єр-міністру України Сергію Арбузову.