ua en ru

Суд дозволив допитати Януковича у режимі відеозв'язку

Суд дозволив допитати Януковича у режимі відеозв'язку Фото: Віктора Януковича допитають у режимі відеозв'язку (УНІАН)

Допит Януковича відбудеться в режимі відеоконференції

Оболонський районний суд Києва повідомив, що не буде заперечувати на допиті екс-президента України Віктора Януковича у режимі відеоконференції. Про це у залі суду в середу, 14 березня, повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд повідомив, що не буде заперечувати допит у режимі відеоконференціі. Він зможе дати показання, це право гарантоване судом", - наголосив суддя.

Так, суддя Дев'ятко запитав у прокурорів, чи вважають вони допустимим доказом допит Януковича по відеозв'язку без залучення компетентних органів Російської Федерації (РФ).

Адвокат Сердюк заявив, що кримінально-процесуальний кодекс не передбачає жодної іншої форми відеодопиту з іншої держави, окрім як за процедурою міжнародно-правової допомоги.

Разом з тим прокурор Маким Крим повідомив, що сторона обвинувачення буде вважати подібний допит допустимим.

Нагадаємо, під час засідання у справі щодо державної зради Януковича у середу, 14 березня, сторона захисту екс-президента подала клопотання про допит ще одного свідка у режимі відеоконференції з Білорусі. Таким чином, суд ухвалив розглянути це питання на наступному засіданні і перейти до розгляду доказів сторони обвинувачення.

Зазначимо, прокурор у суді повідомив, що Віктор Янукович офіційно вважається підозрюваним у вказаній справі з 28 листопада 2016 року.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.