ua en ru

Янукович офіційно вважається підозрюваним з 28 листопада 2016, - прокурор

Янукович офіційно вважається підозрюваним з 28 листопада 2016, - прокурор Фото: Віктор Янукович (фото з відкритих джерел)

Суд досліджує докази сторони обвинувачення

Сторона обвинувачення у справі щодо держзради екс-президента в ході представлення доказів у суді повідомила, що Віктор Янукович офіційно вважається підозрюваним у вказаній справі з 28 листопада 2016 року. Про це у залі Оболонського районного суду Києва повідомив прокурор Максим Крим, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наступною групою доказів є повідомлення Януковичу про підозру від 28 листопада 2016 року. Підозрюваним є особа, щодо якої складена підозра, однак не було тоді встановлено місце його перебування. Янукович є підозрюваним саме з 28 листопада. Станом на 28 листопада ймовірним місцем перебування Януковича була Російська Федерація (РФ). Було направлено від Генеральної прокуратури України (ГПУ) лист, де ГПУ просила повідомити місцезнаходження Януковича і вручити повістки. В якості отримання підозрюваним повістки задати питання та провести допит", - сказав прокурор.

Нагадаємо, у середу, 14 березня, сторона захисту екс-президента України Віктора Януковича подала клопотання про допит ще одного свідка у режимі відеоконференції з Білорусі.

Зазначимо, що у вівторок, 6 березня, допитали свідка сторони захисту Андрія Черткова, старшого диспетчера "Украероруху" в Дніпрі. В ході надання свідчень він повідомив, що 22 лютого 2014 року заступив на чергування і за вказівкою Олександра Турчинова отримував команду про повернення двох вертольотів до Харкова. Раніше у суді був допитаний колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Додамо, що Януковичу інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).