ua en ru

Суд дозволив адвокату Януковича продовжувати захист екс-президента

Суд дозволив адвокату Януковича продовжувати захист екс-президента Фото: Віктор Янукович (UN Photo)

Адвокат продовжує наполягати на тому, що у нього було мало часу на вивчення матеріалів справи

Суд дозволив адвокату екс-президента України Віктора Януковича Максиму Гераську продовжувати захист екс-президента, не дивлячись на його твердження про відсутність часу на вивчення матеріалів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фактично (суд, - ред.) вбачає зловживання вами права на захист. Позиція суду щодо вас може змінитися", - повідомив суддя, звертаючись до Гераська.

Адвокат, в свою чергу, продовжує наполягати на тому, що у нього було мало часу на вивчення матеріалів справи.

"Організація права на захист відбувається опосередковано з Вашою допомогою. Відмова захисника з приводу захисту. Або ви продовжуєте захист, або суд обере іншого захисника. Суд запитує, чи будете Ви надалі здійснювати захист чи ні", - відзначив суддя.

У свою чергу, Герасько заявив, що підтримує позицію, що судове засідання проводиться незаконно.

"Янукович не отримував підозру, не було повідомлено про проведення судового засідання. Я підтримую позицію, що судове засідання проводиться незаконно. Я не встиг вивчити всі матеріали справи, без погодження правової позиції продовжувати недоцільно. До погодження правової позиції недоцільно досліджувати докази.
Я не маю права відмовлятися від обов'язків. Станом на сьогодні я виконую свої обов'язки згідно закону", - сказав адвокат.

Наразі Оболонський районний суд розглядає докази. Серед доказів - відеозаписи програми ТСН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокату Януковича Максиму Гераську не вдалося зустрітися з підзахисним у Росії.