ua en ru

Адвокату Януковича не вдалося зустрітися з підзахисним в Росії

Адвокату Януковича не вдалося зустрітися з підзахисним в Росії Фото: Віктор Янукович (UN Photo)

Адвокат попросив відшкодувати витрати на поїздку до Януковича

Адвокату екс-президента України Віктора Януковича Максиму Гераську не вдалося зустрітися з підзахисним у Росії. Про це під час судового засідання повідомив сам адвокат, передає кореспондент РБК-Україна.

"Захисник у разі неможливості конфіденційної зустрічі може надати відповідний документ. Мною було прийнято рішення про проведення зустрічі з Януковичем. Мною здійснювалися спроби побачення. Однак погодити позицію не вдалося. Прошу долучити дану заяву і диск із відеозаписом мого перебування у Ростові. Прикладаю адвокатські запити до Ростовського обласного суду", - сказав Герасько.

Адвокат також попросив відшкодувати витрати на поїздку до Януковича.

"Прошу відшкодувати витрати на поїздку до Ростова", - сказав адвокат.

Пізніше суд оголосив перерву на 10 хвилин через збої у відеофіксації.

Нагадаємо, 11 жовтня суд переніс засідання у справі про державну зраду Януковича в зв'язку з неявкою його Гераська, який у той час виїхав до Росії для зустрічі зі своїм клієнтом.

На попередніх засіданнях суду були розглянуті висновки психологічної експертизи. Згідно з результатами, Янукович на питання журналіста про своє звернення до президента Російської Федерації з проханням використовувати збройні сили проти України говорив без ознак психологічного тиску на нього.

Крім того, були представлені результати лінгвістичної експертизи. Встановлено, що ознак закликів Януковичем до зміни кордонів України не виявили.

"У виразах в інтерв'ю Януковича ЗМІ і в публічних зверненнях відсутні заклики до зміни кордонів України, - відзначили після розгляду результатів експертизи.

На засіданні 21 вересня прокуратурі вдалося представити перший том своїх доказів.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.