ua en ru

Суд розгляне по суті справу І.Діденка не раніше березня 2011 р., - адвокат

Суд розгляне по суті справу колишнього першого заступника голови НАК "Нафтогаз Україна" Ігоря Діденка не раніше березня наступного року. Про це РБК-Україна повідомив адвокат І.Діденка Ігор Степанов. Він повідомив, що до 10 січня захист знайомитиметься з матеріалами досудового слідства, після чого має намір висунути низку клопотань. "Виходячи з цього, попереднє засідання у справі відбудеться не раніше лютого, а по суті - у березні", - наголосив адвокат.
Крім того, І.Степанов зазначив, що Ігор Діденко та екс-голова Держмитслужби України Анатолій Макаренко проходять як обвинувачені в одній і тій самій справі, але за різними статтями Кримінального кодексу України. За його словами, завтра, 10 грудня, Апеляційний суд м. Києва має розглянути питання щодо терміну утримання під вартою ще одного фігуранта даної справи заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби України Тараса Шепітька.

Нагадаємо, раніше І.Діденку було продовжено термін перебування під вартою до 9 грудня 2010 р.
І.Діденка затримали 9 липня 2010 р. в рамках розслідування кримінальної справи про спричинення шкоди Україні за наслідками розгляду позову RUE до "Нафтогазу" в Стокгольмському арбітражі.