ua en ru

Суд розгляне позов Саакашвілі до МВС 4 грудня

Суд розгляне позов Саакашвілі до МВС 4 грудня Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив кримінальну справу за позовом Саакашвілі

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив кримінальну справу за позовом колишнього губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі до Міністерства внутрішніх справ України. Про це повідомляє прес-служба суду.

"Позивач просить суд визнати незаконним та нечинним наказ Міністерства внутрішніх справ України від 16 серпня 2012 року "Про затвердження зразків документів, які подаються для встановлення належності до громадянства України, прийняття до громадянства України, оформлення набуття громадянства України, припинення громадянства України, скасування рішень про оформлення набуття громадянства України та журналів обліку" Форма 19 (Заява про прийняття в громадянство України) в частині "Під судом та слідством на території іноземних держав не перебуваю", - йдеться в повідомленні

Повідомляється, що суд відкрив провадження у справі і призначив судове засідання на 4 грудня 2017 року.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва розгляне позов Саакашвілі до Державної міграційної служби 12 грудня 2017 року. Саакашвілі просить визнати незаконною бездіяльність управління Міграційної служби в Київській області щодо розгляду заяви від 26 жовтня про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту.