ua en ru

Суд розгляне позов на ФБР і НАБУ

Суд розгляне позов на ФБР і НАБУ Фото: НАБУ (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

НАБУ можуть зобов'язати надати копії укладених меморандумів з ФБР

Окружний адміністративний суд Києва просять зобов'язати Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) надати копії меморандумів про взаєморозуміння, які були укладені між ФБР і НАБУ, САП. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"В Окружний адміністративний суд Києва надійшов позов від громадської організації в Національне антикорупційне бюро України. Позивач просить зобов'язати НАБУ надати йому належним чином завірені копії меморандумів про взаєморозуміння, які були укладені між Федеральним бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки і Національним антикорупційним бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою", - йдеться в повідомленні.

На даний момент судом вивчається питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, на початку грудня Федеральне бюро розслідувань США надала заяву в якому йдеться про те, що співробітники ФБР працюють з НАБУ в рамках меморандуму про взаєморозуміння.

"У червні 2016-го року, ФБР і НАБУ прийняли меморандум про взаєморозуміння. Цей меморандум дозволяє ФБР надавати НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі (САП) допомогу у сфері розслідувань, підготовки розвитку. ФБР дотримується законів України і ніколи не працює за межами визначених Меморандумом", - йдеться в повідомленні.