ua en ru

Суд розгляне 11 лютого скаргу Тимошенко на відмову колонії пом'якшити їй умови

Суд розгляне 11 лютого скаргу Тимошенко на відмову колонії пом'якшити їй умови.

У вівторок, 11 лютого 2014 р., о 10:30, відбудеться судове засідання, на якому розглядатиметься скарга Юлії Тимошенко та її захисту щодо відмови комісії Державної пенітенціарної служби пом'якшити умови її перебування у Качанівській колонії. Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

У прес-службі партії, з посиланням на захисників, також повідомляють, що "влада вирішила провести судове засідання у лікарні "Укрзалізниці".

"Справу слухатиме суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова Юр'єва Антоніна Миколаївна ", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі також нагадали, що Тимошенко уже відбула третину строку по так званій "газовій справі" і має всі законні підстави для пом'якшення умов її утримання у в'язниці.

"Стаття 99 Кримінально-виконавчого кодексу України, зокрема, передбачає можливість перебування за межами виправного закладу", - йдеться у заяві партії.

Зазначимо, 17 січня 2014 р. комісія Качанівській колонії (№54) відмовила Юлії Тимошенко у переведенні до дільниці соціальної реабілітації в приміщенні ЦКЛ №5 "Укрзалізниці " в Харкові.

Нагадаємо, 3 січня Тимошенко подала до адміністрації Качанівської колонії заяву про зміну режиму перебування у в'язниці. Згідно ст.98, 99 Кримінально-виконавчого кодексу, послаблення режиму, зокрема, означає право на необмежену кількість короткострокових побачень, переклад в соціальне лікувальну установу і можливість залишати в'язницю в межах населеного пункту, де знаходиться місце утримання та ін.