ua en ru

Суд в рамках слідства про розкрадання дозволив вилучити фінансові документи у Сбербанку Росії в Україні

Суд в рамках слідства про розкрадання дозволив вилучити фінансові документи у Сбербанку Росії в Україні Фото: "Сбербанк Росії"

Фіскальна служба розслідує злочини екс-керівництва Кабміну, ФДМ, Мінтрансу і "Укрзалізниці"

Солом'янський районний суд Києва дозволив слідчим Державної Фіскальної служби вилучено копії документів про рух коштів по рахунках корпорації "Міжрегіональний Промисловий Союз", які знаходяться у володінні АТ "Сбербанк Росії в Україні". Про це йдеться в постанові суду від 29 вересня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно оприлюдненої інформації, слідче управління ГФС веде розслідування злочинів колишнього керівництва Кабміну, Фонду держмайна, Мінтрансу і "Укрзалізниці". Мова йде про зловживання навколо компанії "Укртранслізинг", які призвели до втрати державного парку з більш ніж 10 тис. вантажних вагонів, і відмивання 220 млн гривень.

"Укратранслизинг" був створений в кінці 90-х років Мінтранс для надання лізингових послуг організаціям авіаційного та залізничного транспорту країни. Але в 2003 році після продажу акцій контроль над компанією перейшов у приватні руки.

Зокрема, "Укртранслізинг" продав акції на 691 млн. гривень пов'язаних між собою юрособам - "Лемтранс" (Ріната Ахметова), корпорації "Міжрегіональний Промисловий Союз" (Антона Пригодський) і "ПБК "Емброл-Інжиніринг" (що пов'язується з Антоном Пригодським і екс-керівником "Укрзалізниці" Володимиром Козаком).