ua en ru

Суд продовжив розгляд справи екс- "беркутівців" після нападу на суддю

Суд продовжив розгляд справи екс- "беркутівців" після нападу на суддю Фото: суд (РБК-Україна)

Сьогодні планується заслухати потерпілого в ході подій на Евромайдані

Святошинський суд Києва продовжив розгляд справи щодо п'яти екс - "беркутівців", а саме: Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченко, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що сьогодні планується заслухати потерпілого в ході подій на Евромайдані. На сьогоднішнє засідання прийшло багато відвідувачів до обвинувачених, включаючи родичів і друзів.

Наступна стадія після дослідження епізодів - допит свідків.

Нагадаємо,15 вересня в Києві біля власного будинку було скоєно напад на суддю Сергія Дячука. Сам Дячук пов'язує напад з професійною діяльністю, про що свідчать погрози розправитися з суддею.

Під його головуванням відбуваються слухання справи вбивства людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Справа, в якій фігурують 157 потерпілих і більше 500 свідків. На лаві підсудних - п'ять екс-службовців київського полку "Беркут". Їх звинувачують у масовому вбивстві протестувальників, а також у вчиненні терористичного акту. Справа колишніх правоохоронців веде колегія суддів з головуючим Сергієм Дячуком та за участю суду присяжних.

Пізніше в Києві затримали чоловіка, який напав на суддю Святошинського райсуду