ua en ru

Суд продовжив арешт капітана затонулого катера "Іволга" ще на 2 місяці

Суд продовжив арешт капітана затонулого катера "Іволга" ще на 2 місяці Фото: катер "Іволга"

Термін досудового розслідування продовжено до шести місяців

Київський районний суд Одеси вчора, 8 лютого, продовжив капітана затонулого катера "Іволга" утримання під вартою ще на 2 місяці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Клопотання про продовження арешту надійшло до суду слідчого у справі. Слідчий зазначив, що досудове слідство ще не завершено, його термін продовжено до шести місяців. Крім того, у справі необхідно отримати висновки судово-медичних експертиз і отримати остаточний висновок службового розслідування Міністерства інфраструктури України щодо катастрофи.

Адвокат підозрюваного заперечив проти задоволення клопотання, мотивуючи це тим, що відсутні ризики, які б вказували на необхідність обрання такого запобіжного заходу. Підозрюваний просив замінити йому запобіжний захід на більш м'яку, не пов'язану з утриманням під вартою.

17 жовтня біля Затоки Одеської області затонув прогулянковий катер "Іволга". Врятувати вдалося 23 людини, загинули, щонайменше, 19 осіб. За попередніми висновками, причиною аварії стало грубе порушення правил експлуатації.

Нагадаємо, 19 жовтня прокуратура Одеської області повідомила про підозру у порушенні правил безпеки руху і експлуатації водного транспорту капітана катера.