ua en ru

Суд визнав секретаря Переяслав-Хмельницької міськради винним у встановленні собі премій

Суд визнав секретаря Переяслав-Хмельницької міськради винним у встановленні собі премій Фото: суд (tomenko.ua)

Секретар голосував за своє щомісячне преміювання у розмірі 150%

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області визнав винним у вчиненні адміністративного правопорушення секретаря Переяслав-Хмельницької міської ради, а саме у встановленні собі премій. Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з запобігання корупції.

Так, рішення суду було прийнято на підставі протоколів, складених Департаментом моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК.

"Петро Бочарін публічно не повідомив колегіальний орган, тобто Переяслав-Хмельницьку міську раду, про наявний у нього конфлікт інтересів в частині голосування за рішення ради. Зокрема, він взяв участь у голосуванні за рішення щодо встановлення собі надбавки за високі досягнення у праці в розмірі 50% та щомісячного преміювання у розмірі 150%", - вказано у повідомленні.

Зазначається, що таким чином, посадовець порушив вимоги частини першої статті 28 закону "Про запобігання корупції" та статті 59-1 закону "Про місцеве самоврядування в Україні".

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва оштрафував мера Ірпеня, керівника партії "Нові обличчя" Володимира Карплюка за порушення фінзвітності його партії.