ua en ru

Суд оштрафував мера Ірпіня через порушення фінзвітності його партії

Суд оштрафував мера Ірпіня через порушення фінзвітності його партії Фото: Наталія Корчак (facebook.com/korchaknatalya)

У звіті партії Володимира Карплюка відсутні висновки незалежного зовнішнього фінансового аудиту

Печерський районний суд Києва оштрафував мера Ірпіня керівника партії "Нові обличчя" Володимира Карплюка через порушення фінзвітності його партії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила глава Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак.

"Мера Ірпіня, керівника партії "Нові обличчя" Володимира Карплюка визнано винним внаслідок відсутності у звіті партії про майно, доходи, втрати і зобов’язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року висновків незалежного зовнішнього фінансового аудиту. Постановою Печерського райсуду Карплюка визнано винним у вчиненні адмінправопорушення за ст.212-21 КУпАП та накладено штраф у 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (5100 грн)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, висновки незалежного зовнішнього фінансового аудиту є обов’язковими для політсил, які приймали участь у виборах. Партія Карплюка брала участь у позачергових виборах депутатів Коцюбинської селищної ради Київської області у липні 2016 року. Від партії було обрано 10 депутатів.

"Таким чином відповідний висновок незалежного фінансового аудиту цієї політичної сили, в рамках чинного законодавства (ст.17 ЗУ "Про політичні партії в Україні"), мав би бути невід’ємною частиною звіту партії, який був наданий НАЗК. Також згодна з тим, що розмір штрафів за статтями 212-15 та 212-21 КУпАП слід збільшувати", - йдеться у повідомленні.

Ще одна постанова суду по політичним партіям. Мера Ірпіня, керівника партії «Нові обличчя» Володимира Карплюка визнано...

Опубліковано Корчак Наталією 21 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що деякі нардепи не вказали в деклараціях партійні внески.