ua en ru

Суд визнав екс-мера Запоріжжя Сіна винним у порушенні законодавства про працю

Суд визнав екс-мера Запоріжжя Сіна винним у порушенні законодавства про працю Фото: Олександр Сін

Суд позбавив Сіна права займати посади в органах місцевого самоврядування на строк на 2 роки

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя визнав екс-мера Запоріжжя Олександра Сіна винним у порушенні законодавства про працю. Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

"11 листопада 2016 року суд оголосив обвинувальний вирок, за яким Сіна О. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 172 Кримінального кодексу України (інше грубе порушення законодавства про працю)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на підставі оцінки доказів, наданих сторонами та досліджених в судовому засіданні, суд дійшов висновку про наявність в діях Сіна порушення вимог ст. 43 Конституції України, ст.ст. 2, 21 Кодексу законів про працю України, ч. 9 ст. 16 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров’я" при підписанні додаткових угод до контрактів із 19-ма головними лікарями комунальних закладів охорони здоров’я міста Запоріжжя.

Крім того, суд визнав Сіна винним у прийнятті розпоряджень про продовження строків дії контрактів на три місяці всупереч волевиявленню вказаних головних лікарів та вимог закону.

"Судом призначено Сіну О. покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та виконавчої влади на строк 2 роки", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє місцеве видання 061, згідно з чинним законодавством, міський голова повинен був продовжувати контракти з лікарями комунальних медустанов на термін, не менше 3-х років. Разом з тим, Сін пролонгував угоди всього на три місяці./p>

Крім того, зазначається, що суд відхилив вимогу лікарів відшкодувати їм моральну шкоду в розмірі 1 мільйон гривень.

Суд визнав екс-мера Запоріжжя Сіна винним у порушенні законодавства про працю

Фото: Олександр Сін на суді

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко вимагав від прокурора Запорізької області прогресу у резонансних справах. Зокрема, мова йшла й про справу екс-мера Запоріжжя Олексанра Сіна.