ua en ru

Луценко вимагає від прокурора Запорізької області прогресу у резонансних справах

Луценко вимагає від прокурора Запорізької області прогресу у резонансних справах Фото: Юрій Луценко

Луценко заявив про невдоволення роботою попереднього облпрокурора

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вимагає від нового прокурора Запорізької області Валерія Романова прогресу у резонансних справах. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Зокрема, Луценко заявив про невдоволення роботою попереднього облпрокурора Олександра Шацького, зокрема про стан кримінальних справ, пов'язаних з екс-"наглядачем" області Євгеном Анісімовим, екс-мером Запоріжжя Олексанром Сином, а також про витік секретної інформації зі стін облпрокуратури.

"Новому прокурору області доручено розслідувати справи, з якими не впорався Олександр Шацький. Справу про розгін Майдану не доведено до кінця, тому що в запорізькій прокуратурі заявили, що свідки не хочуть свідчити. Юрій Луценко дав завдання правоохоронцям поспілкуватися з Валерієм Романовим і задіяти всіх оперативних учасників для цього розслідування, щоб покарати учасників того режиму", - йдеться у повідомленні.

Крім того, генпрокурор звернувся до всіх керівників правоохоронних органів з проханням прискорити процес у справі Анісімова.

"Півроку тому прийняли закон про заочне засудження, вживайте заходів, тому що чекати повернення Анісімова доведеться довго. Таким в Україні не місце. Окремо по ньому в спеціальному заочному режимі суд, з моєї точки зору, буде правильним", - зазначив Луценко.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко очікує, що новий прокурор Запорізької області Валерій Романов проведе необхідн...

Опубліковано Ларисою Сарган 19 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Валерій Романов став новий керівників Запорізької обласної прокуратури.