ua en ru

Суд визнав колишнього заступика голови Держкомрезерву України винним у розкраданні 162,7 млн грн державних коштів

Шевченківський районний суд м. Києва визнав колишнього заступика голови Державного комітету по матеріальних резервах України (Держкомрезерву) винним у розкраданні 162,7 млн грн державних коштів. Про це повідомила прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури.

Повідомляється, що колишній високопосадовець звинувачувався у розкраданні державних коштів при закупівлі у Держкомрезерв 14,790 т цукру, за для чого використав ланку підконтрольних підприємств.

Наразі, вина підсудного доведена повністю, і йому призначено покарання у вигляді 8 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах і установах усіх форм власності строком на 3 роки, конфіскацією всього належного йому майна та позбавлено 5 рангу державного службовця.

Окремо зазначимо, що махінації з цукром пов'язували із заступником голови Держкомрезерву Віталієм Нікітіним, який був звільнений з поста Прем'єр-міністром Миколою Азаровим 7 квітня 2010 року.