ua en ru

Суд прийняв рішення відпустити під заставу капітана судна Arctic Sunrise

Приморський суд Санкт-Петербурга прийняв рішення відпустити під заставу капітана судна Arctic Sunrise Пітера Уїлкокса. Про це в своєму мікроблозі Twitter повідомляє міжнародна організація Greenpeace.

Запобіжний захід з взяття під варту на заставні зобов'язання також змінена суднового лікаря Катерині Заспі, фотографу Денису Синякову, голови прес-служби Greenpeace Росії Андрію Аллахвердову, активісткам Greenpeace Ані Паулу (громадянка Бразилії) і Файзе Аулахсен (громадянка Нідерландів). Всіх випустять на свободу після внесення застави.

Члени екіпажу Arctic Sunrise звинувачуються в спробі захоплення нефтеплатформы "Прирозломна". За версією слідства, 18 вересня 2013 р. активісти екологічної організації Greenpeace, підпливши на судні Arctic Sunrise до морської платформи "Прирозломного", здійснили незаконну спробу висадки на платформу. Екологи стверджують, що їхня акція була спрямована проти видобутку нафти в Арктиці. Всі 30 активістів Greenpeace, які перебували на судні, заарештовано терміном на два місяці, їм пред'явлено звинувачення. Серед заарештованих - громадяни 18 країн. Спочатку заарештованим були пред'явлені звинувачення за статтею "піратство", однак 23 жовтня справу було перекваліфіковано на статтю "хуліганство".