ua en ru

Одеського суддю засудили 7 семи років в'язниці за корупцію

Одеського суддю засудили 7 семи років в'язниці за корупцію Фото: СБУ (фото з відкритих джерел)

СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали суддю та секретаря судового у 2013 році при отриманні хабара

Суд Кіровоградської області збільшив вирок першої інстанції і засудив до семи років позбавлення волі за хабарництво судді Савранського суду Одеської області, а секретаря того ж суду - до п'яти років. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Повідомляється, що співробітники СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали суддю та секретаря судового у 2013 році при отриманні хабара.

Правоохоронці встановили, що суддя вимагав п'ять тисяч доларів від дружини обвинуваченого у справі про незаконний обіг наркотиків за винесення вироку без позбавлення волі. Секретар виступала в ролі посередника.

Згідно з рішенням суду обох зловмисників визнано винними за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Судді призначено покарання у вигляді семи років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов'язані зі здійсненням правосуддя, строком на три роки та з конфіскацією всього належного йому майна в дохід держави. Судовий секретар засуджена до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права займати посади на держслужбі терміном на один рік, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі на хабарі у розмірі понад 500 тис. гривень затримали двох підполковників поліції. Як зазначається, поліцейські вимагали 540 тисяч гривень від місцевого бізнесмена за сприяння у знятті арешту з цілісного майнового комплексу.