ua en ru

Суд засудив сільського голову до 5 років в'язниці за розтрату 240 тис. гривень при ремонті доріг

Суд засудив сільського голову до 5 років в'язниці за розтрату 240 тис. гривень при ремонті доріг Фото: суд

Сума операцій по поточному ремонту 5 вулиць становила 599 тис гривень

Суд засудив до 5 років позбавлення волі колишнього голову с. Оситняжка Кіровоградського району Павла Шиклу, який розтратив 238 тис грн. бюджетних коштів при ремонті доріг у селі. Про це з посиланням на відповідну постанову суду повідомляють "Наші гроші".

"У 2015 році голова від імені сільради уклав договори підряду з TOB "Борис-груп" з поточного ремонту 5 вулиць в селі: Пушкінської, Садової, Жовтневої, Фрунзе і Набережної. Загальна сума угод склала 599 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документами, підрядник мав виконати ремонт до 30 грудня 2015 року. Надалі сторони підписали акти виконаних робіт, на підставі чого підприємству перерахували всю суму.

Так, експертиза встановила, що фактичний обсяг ямкового ремонту асфальтобетонного покриття доріг виконано на 355 тис. гривень. Таким чином, завищення суми виконаних робіт і розмір розтрати бюджетних коштів відповідно становить 238 тис. гривень.

Підсудний вину визнав частково, посилаючись на незнання будівельної документації. Шиклу отримав 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на 3 роки зі штрафом 3,4 тис. гривень.

Даних про апеляції поки немає. Вирок вступає в силу після розгляду апеляції, або після 30-денного строку оскарження з боку засудженого після вироку першої інстанції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чиновників Запорізької АЕС підозрюють у зловживаннях на 18 млн гривень, які були виділені на послуги з виконання розрахунків про сейсмічний вплив на обладнання реакторного відділення енергоблоків № 1-2 АЕС.