ua en ru

Суд приговорил мэра Коктебеля к 3 годам лишения свободы за служебную халатность

Феодосійський суд засудив селищного голову Коктебеля до трьох років позбавлення волі. Про це повідомила прес-служба прокуратури Криму.

Феодосійський суд засудив селищного голову Коктебеля до трьох років позбавлення волі. Про це повідомила прес-служба прокуратури Криму.

Мер Коктебеля був звинувачений у службовій недбалості. Він також позбавлений права протягом трьох років обіймати певні посади і узятий під варту в залі суду.

Із засудженого стягнуто суму збитків у розмірі майже 300 тис. грн, заподіяних внаслідок передачі в оренду комунального майна за заниженою вартістю.

Кілька місяців тому мера курортного міста відсторонили від виконання службових обов'язків. Його звинувачували в незаконній передачі в оренду складів місцевої овочевої бази. У березні міліція порушила кримінальну виробництво за ст. 367 КК України (службова недбалість).

Зазначимо, що прокуратура веде ще чотири розслідування стосовно мера за перевищення службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки, що стосуються розпорядження прибережними землями і їх забудови.

Нагадаємо, кримінальне провадження проти мера Коктебеля було розпочато в рамках розслідування передачі в оренду складів місцевої овочеві бази ще в 1994 році.

На початку березня співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю міліції Криму в рамках розпочатого кримінального провадження провели обшук в будинку Коктебельського селищного голови Олексія Булиги. Також обшук був проведений на робочому місці чиновника.

13 березня Булига був відсторонений від виконання службових обов'язків на два місяці.

26 липня Феодосійський міський суд АР Крим закрив кримінальну справу щодо мера Коктебеля Анатолія Булиги у зв'язку із закінченням строків давності. Суд також скасував запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Нагадаємо, в 2009 р. мер Коктебеля Олексій Булига смерть збив пенсіонера.