ua en ru

Суд засудив до півтора років позбавлення волі жителя Харкова за сприяння терористам

Суд засудив до півтора років позбавлення волі жителя Харкова за сприяння терористам
Суд засудив до півтора років позбавлення волі мешканця Харкова, який був визнаний винним у сприянні терористичній діяльності.

Суд засудив до півтора років позбавлення волі мешканця Харкова, який був визнаний винним у сприянні терористичній діяльності. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Орджонікідзевський суд міста Харкова виніс обвинувальний вирок громадянину України Леоніду Болтенкову, який визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258-4 Кримінального кодексу України (сприяння вчиненню терористичного акту)", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що житель Харкова був завербований представником російського ГРУ "Тетяною Танукі" і погодився з використанням спеціальної техніки моніторити радіочастоти, на яких здійснюються переговори між диспетчерами авіасполучень та екіпажами українських літаків. Для виконання цих завдань Болтенков отримав спеціальне радіопристрій російського виробництва. Відповідні відеоінструкції по використанню цього обладнання були відправлені на його електронну пошту.

Зібрану розвідувальну інформацію Болтенков повинен був передавати "Тетяні Танукі", однак був затриманий контррозвідкою СБУ в липні 2014 р.

У ході досудового слідства встановлено, що правопорушник також збирав дані про переміщення українських військових підрозділів, місцях їх дислокації в зоні АТО. Під ніком "lesik55" він активно підбурював користувачів мережі "Zello" до скоєння терористичних актів на території Харківської, Луганської та Донецької областей.

"Суд призначив зловмиснику покарання у вигляді позбавлення волі строком на півтора року. Вирок суду вступив в силу", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, раніше СБУ передала в суд справу свого співробітника, який брав участь у захопленні донецького аеропорту.