ua en ru

Суд засудив до 11 років тюрми псевдогероя СРСР за привласнення 33 млн грн на реконструкцію старого Подолу

Подільський райсуд Києва засудив до 11 років ув'язнення 50-річного уродженця Грузії, який, прикриваючись званням Героя Радянського Союзу, привласнив понад 33 млн грн, виділених на реконструкцію старого Подолу.

Подільський райсуд Києва засудив до 11 років ув'язнення 50-річного уродженця Грузії, який, прикриваючись званням Героя Радянського Союзу, привласнив понад 33 млн грн, виділених на реконструкцію старого Подолу. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Встановлено, що у 2007 році чоловік, працюючи директором консалтингової фірми, запропонував знайомим бізнесменам взяти участь у масштабному інвестиційному проекті з реконструкції старих будівель у Подільському районі на вулицях Введенській, Верхній Вал, Волоській, Щекавицькій та Ярославській.

При цьому, шахрай надавав потенційним партнерам підроблені документи про начебто перемогу його фірми у конкурсі по залученню інвесторів для проекту з подальшим правом отримати у власність реконструйовані будівлі. До того ж, задля досягнення своєї мети злочинець неодноразово використовував підроблені посвідчення ветерана війни та Героя Радянського Союзу.

Як з'ясувалося, шість інвестиційних компаній повірили у реальність та прибутковість такої угоди та перерахували на цей проект понад 33 млн грн, які зловмисник одразу ж привласнив.

Суд врахував позицію державного обвинувача та призначив шахраю покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна. За вироком суду він також зобов'язаний відшкодувати потерпілим усі завдані ним збитки.