ua en ru

Суд повторно заарештував Хамзата Бахаева у справі про вбивство Нємцова

Суд повторно заарештував Хамзата Бахаева у справі про вбивство Нємцова 1 квітня Бахаєву скасували арешт

Басманний суд Москви повторно заарештував Хамзата Бахаева, який звинувачується у вбивстві опозиційного політика Бориса Нємцова. Про це повідомляє РБК.

Як пояснила керівник прес-служби Мосміськсуду Уляна Солопова, причиною стало те, що суддя Олександр Васін розглянув питання про арешт трьох обвинувачених в одному судовому засіданні, а не персонально, як цього вимагає кримінально-процесуальний закон. На цій підставі арештні матеріали були спрямовані на перегляд.

У понеділок Бахаева доставив в зал посилений наряд конвою. Невисокий, у чорному толстовці, обвинувачений ховав своє обличчя під капюшоном, який він не зняв, і перед суддею.

"Причетність Бахаева до злочину підтверджується вдячними показаннями Дадаєва, протоколами обшуків, судовими експертизами і матеріалами оперативно-розшукової діяльності", - заявив слідчий.

Нагадаємо, Бахаєв і ще чотири фігуранти були заарештовані судом ще 8 березня. Але через місяць, 1 квітня, апеляційна інстанція Мосміськсуду скасувала запобіжний захід Бахаєву, а також Темирлану Ескерханову і Шадіду Губашеву.

Борис Нємцов був убитий пізно ввечері на 27 лютого на Москворецком мосту, коли повертався додому разом зі своєю супутницею Ганною Дурицької. Кілер зробив у нього серію пострілів, а потім зник.