ua en ru

Суд скасував арешт першого обвинуваченого у вбивстві Нємцова

Суд скасував арешт першого обвинуваченого у вбивстві Нємцова

Мосміськсуд визнав незаконним арешт Хамзата Бахаева, одного з обвинувачених у вбивстві опозиційного політика Бориса Нємцова, передає РБК.

Бахаева в середу до суду не доставили, він брав участь у процесі по відеоконференцзв'язку, встановленої зі слідчим ізолятором.

Слідчий попросив долучити до справи медичні документи, які підтверджують, що Бахаїв за станом здоров'я може утримуватися під вартою і брати участь в оперативних діях. Після цього суддя приступив до розгляду скарги по суті.

Баха і його адвокат просили скасувати рішення про арешт і звільнити обвинуваченого. "Суд не врахував, що у Бахаева знаходяться на утриманні семеро дітей, і він страждає захворюваннями", - цитував доводи скарги суддя.

Адвокат додав, що суд заарештував Бахаева в одному засіданні разом з іншими фігурантами справи, а не індивідуально, як цього вимагає кримінально-процесуальний кодекс.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий пізно ввечері на 27 лютого на Москворецком мосту, коли повертався додому разом зі своєю супутницею Ганною Дурицької. Кілер зробив у нього серію пострілів, а потім зник.

8 березня Басманний суд Москви помістив його і ще чотирьох фігурантів справи слідчий ізолятор.