ua en ru

Суд постановив конфіскувати у "Конгресу українських націоналістів" 100 тис. гривень партійних внесків

Суд постановив конфіскувати у "Конгресу українських націоналістів" 100 тис. гривень партійних внесків Фото: символіка "Конгресу українських націоналістів"

Згідно закону грошові внески на користь партії  здійснюються виключно через банківські операції

Печерський районний суд Києва постановив вилучити більше 100 тисяч гривень внесків, зроблених на підтримку політичної партії "Конгрес українських націоналістів". Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

"Суми внесків були здійснені у готівковій формі, а не через банківські операції та не були перераховані на поточні рахунки зазначеної партії у відповідному звітному періоді, що є порушенням частини восьмої статті 14 Закону. Внески на загальну суму 101 651, 56 гривень були отримані від 16 фізичних осіб, їх суми коливаються від 1 385,19 гривень до 10 000,00 гривень", - повідомила голова НАЗК, координатор Департаменту з питань запобігання політичній корупції Наталія Корчак.

Відзначають, що постановою Печерського районного суду міста Києва 24 березня голову політичної партії "Конгрес українських націоналістів" визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення. На голову партії накладено штраф у сумі 1700 гривень з конфіскацією суми внесків на підтримку політичної партії в розмірі 101 651, 56 гривень.

В НАЗК також повідомляють, що прийняття членських внесків у готівковій формі через касу партії є порушенням частини восьмої статті 14 Закону України "Про політичні партії в Україні", відповідно до якої грошові внески на користь партії здійснюються виключно через банківські операції.

Нагадаємо, Наталія Корчак заявила, що НАЗК зможе використовувати кошти на модернізацію системи е-декларування з травня.