ua en ru

Суд з обрання запобіжного заходу Єфремову оголосив перерву до 13:30

Печерський районний суд Києва, що розглядає клопотання Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу колишньому лідеру фракції Партії регіонів Олександру Єфремову, оголосив перерву в засіданні на годину - до 13:30, передає кореспондент РБК-Україна.

Єфремов відмовився коментувати хід судового засідання, пославшись на те, що суд проходить у закритому режимі.
Як очікується, після перерви суд продовжить працювати з експертом СБУ Тетяною Бойко і фахівцем з лінгвістики Іриною Зайцевою, колишнім директором українського центру оцінювання якості освіти.

Єфремов зазначив, що експертизі немає посилань на висловлювання, які йому ставить слідство.

Нагадаємо, 14 лютого 2015 р. ГПУ спільно з СБУ затримала Єфремова. 16 лютого Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці або заставу 3,7 млн грн. Однак пізніше стало відомо, що за Єфремова внесено заставу, алеГПУ пред'явила йому нові звинувачення, зокрема, у розпалюванні міжнаціонального конфлікту.

18 лютого Генеральна прокуратура повідомила колишньому народному депутату Олександру Єфремову про підозру у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Суд постановив, що обирати запобіжний захід Єфремову будуть в закритому режимі, проте захист Єфремова проти обрання запобіжного заходу судом у закритому режимі.