ua en ru

Суд у справі Пукача буде проходити в закритому режимі

Засідання Апеляційного суду м. Києва по справі про апеляцію на рішення суду першої інстанції щодо справи Олексія Пукача буде проходити в закритому режимі.

Засідання Апеляційного суду р. Києва по справі про апеляції на рішення суду першої інстанції щодо справи екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукачабудет проходити в закритому режимі. Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні суду, повідомив РБК-Україна адкокат дружини журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави - Валентина Теличенко.

На питання про те, чи дійсно було прийнято таке рішення і чому наступне засідання суду буде закритим, Теличенко зазначила: "Так, це дійсно так. Чому таке рішення було прийнято? Тому що суд першої інстанції не прислухався до моїх аргументів і слухав справу повністю в закритому режимі. Я просила, частково хоча б зробити його відкритим. оскільки всі матеріали судового провадження на які подана апеляція є закритими, то як тоді може бути відкритий режим апеляційного засідання", - заявила Теличенко.

Зазначимо, як повідомив РБК-Україна адвокат Пукача Григорій Демиденко, наступне засідання Апеляційного суду у справі про апеляції на рішення справи Пукача, повинен відбутися 12 березня 2014 р. в 11:00.

Перенесення засідання на такий тривалий сток пов'язаний з тим, що Пукач і його адвокат хотіли глибше ознайомитися з матеріалами справи і підготувати додаткові клопотання проти вироку, оскільки суддя суду першої інстанції Андрій Мельник "неправомірно позбавив їх права ознайомлення".