ua en ru

Наступне засідання суду у справі Пукача відбудеться 12 березня

Наступне засідання Апеляційного суду у справі про апеляції на рішення справи екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, повинен відбутися 12 березня 2014 р. в 11:00.

Наступне засідання Апеляційного суду у справі про апеляції на рішення справи екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, повинен відбутися 12 березня 2014 р. в 11:00. Про це РБК-Україна повідомив адвокат Пукача Грикорий Демиденко.

"Засідання перенесено на 12 березня на 11:00", - сказав Демиденко.

Він також повідомив, що це судове засідання перенесено у зв'язку з призначенням розслідування з приводу порушення одним із суддів суду таємниці нарадчої кімнати".

За словами Демиденко, одна з суддів "не займалася цим справу, а розглядала інші справи, що заборонено".

"У дорадчу кімнату до суду не можна заходити, і той суддя не може в інших справах брати якусь участь або якийсь судовий розгляд. Він приходить і повинен займатися цією справою", - сказав Демиденко.

Також він пояснив, що серед іншого перенесення засідання на такий тривалий сток пов'язаний з тим, що Пукач і його адвокат хотіли глибше ознайомитися з матеріалами справи і підготувати додаткові клопотання проти вироку, оскільки суддя суду першої інстанції Андрій Мельник "неправомірно позбавив їх права ознайомлення".

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 р. засудив Пукача до довічного позбавлення та визнав його винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.