ua en ru

Суд переніс засідання у справі екс-беркутівців через неявку присяжних

Суд переніс засідання у справі екс-беркутівців через неявку присяжних Фото: екс-беркутівці

Розгляд справи відкладено на 11.30, 9 червня 2016 року

У вівторок, 7 червня, Святошинський суд Києва переніс на 9 червня засідання у справі екс-беркутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олега Янішевського, Олександра Маринченко, Сергія Тамтуры, підозрюваних у вбивстві 48 активістів Евромайдана на вулиці Інститутській з 18 по 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності, передає кореспондент РБК-Україна.

"В дане судове засідання не зміг прибути один запасний присяжний, який перебуває на стаціонарному лікуванні", – повідомив головуючий суддя Сергій Дячук.

Дячук додав, що у присяжного виникли проблеми з нирками.


"Вони (проблеми, - ред.) не є тяжкими, але сьогодні він не зміг прибути. Присяжний розраховує в четвер (9 червня – Ред. ), прибути на судове засідання. Я з ним розмовляв, і отримав інформацію, що в четвер він обіцяв бути в суді", – заявив суддя.

Він запропонував перенести засідання на найближчу певну дату – 9 червня. Представники захисту, обвинувачення і потерпілих проти такого рішення не заперечували.

"Суд постановив, заслухавши думку сторін, відкласти розгляд справи на 11.30, 9 червня 2016 року", – сказав суддя

Нагадаємо, Святошинський районний суд Києва продовжив утримання під вартою екс-"беркутівців" на 2 місяці - до 12 червня 2016 року.