ua en ru

Суд переніс розгляд апеляції "Укрсиббанку" до АІС на 6 січня

В ході засідання Київського апеляційного суду за позовом "Укрсиббанку" до підприємств, що входять до групи компаній АІС, та її співвласника Василю Полякову, яке відбулося 26 грудня, суддя ухвалила рішення про перенесення розгляду апеляції на 6 січня 2014 р. Про це повідомив представник юридичної служби "Укрсиббанку".

Своє рішення суддя Ганна Крижановська мотивувала тим, що на судове засідання не з'явились Василь Поляков, а також представники третіх сторін.

У той же час, сьогоднішнє засідання столичного апеляційного суду було призначено на прохання Полякова. За наявною інформацією, співвласник АІС просив перенести засідання на більш ранній термін, оскільки хотів виїхати за кордон, щоб зустріти новорічні свята з сім'єю. Як повідомляли раніше українські ЗМІ, дружина і дочка депутата-регіонала Полякова вже давно проживають за кордоном. Представник відповідача по завершенні засідання суду відмовився відповідати на питання ЗМІ про причини, які перешкодили його клієнту бути присутнім на засіданні.

Представник юридичної служби "Укрсиббанку" сказав, що вони продовжать наполягати на поверненні багатомільйонних боргів.

"Саме Поляков звертався з клопотанням про прискорення розгляду даної справи. Нам невідомо, з яких причин він сьогодні не з'явився. Ми будемо вживати всіх заходів, щоб стягнути заборгованість, як з боржників, так і з осіб, які надали забезпечення та поруки", - розповів начальник юридичного відділу "Укрсиббанку" Денис Кушнір.

Нагадаємо, автомобільна корпорація " АІС", яку контролюють депутати Верховної Ради, члени фракції Партії регіонів Дмитро Святаш і Василь Поляков, повинна повернути ряду банків близько 250 млн дол. кредитів. Близько 110 млн дол. з цієї суми АІС повинна "УкрСиббанку", решта "Альфа-Банку Україна" і "ВТБ Банку " Україна". Раніше Дзержинський районний та Апеляційний суди р. Харкова задовольнили позови "Укрсиббанку", зобов'язавши власників Аіса, як поручителів за відповідними кредитами, виплатити заборгованість за кредитами, виданими компанії, в розмірі майже 700 млн грн. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ змінив вердикт на діаметрально протилежний. Причому суддя ВССУ вивчила 13 томів справи за 1 день, передавши його на розгляд, а рішення на користь бенефіціарів АІС було винесено 11 грудня, в той час як банку спочатку було виділено час на надання заперечень до 26 грудня. Доступ до матеріалів справи банк отримав тільки 19 грудня. Правда, призначене на 17 грудня засідання Апеляційного суду р. Києва не відбулося нібито через хворобу судді. Крижановська Анна, розглядає зараз тяжбу між автокорпорацією АІС, її співвласниками і "УкрСиббанком" раніше брала участь у розгляді справи про причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня.