ua en ru

До суду передано справу спійманого на хабарі тернопільського прокурора

До суду передано справу спійманого на хабарі тернопільського прокурора Фото: Генеральна прокуратура України (РБК-Україна)

Керівник Чортківського місцевої прокуратури Тернопільської області був затриманий в березні 2017 року

Генеральною прокуратурою України закінчено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника місцевої прокуратури Тернопільської області. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Повідомляється, що на початку березня 2017 керівник Чортківського місцевої прокуратури Тернопільської області вимагав від прокурора цієї ж прокуратури надати йому грошові кошти в сумі 5 тис. гривень за нібито вирішення ним питання про складання ГПУ позитивного висновку по перевірці стану дотримання законів по роботі, закріпленої за підлеглим прокурором.

Так, 22 березня 2017 року правоохоронці затримали керівника Чортківського місцевої прокуратури Тернопільської області після отримання від підлеглого коштів в сумі 5 тис. гривень.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 3 ч. ст. 369 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою і підбурювання до замаху на надання неправомірної вигоди посадовим особам, які займають відповідальне становище з невчинення дій посадовими особами в інтересах того, хто надає таку вигоду дій з використанням наданого їм службового становища) за що передбачено покарання до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Волинській області злоумышленник пропонував хабар прокурора за підміну вилученого бурштину.