ua en ru

Суд відпустив Омеляна на поруки

Суд відпустив Омеляна на поруки Фото: Володимир Омелян (Віталій Носач, РБК-Україна)

Суд вирішив віддати міністра інфраструктури України Володимира Омеляна на поруки Жданова і Бондюженко

Солом'янський районний суд міста Києва вирішив віддати міністра інфраструктури України Володимира Омеляна на поруки. Про це заявила суддя Анна Сергієнко, передає кореспондент РБК-Україна.

Поручителями виступили міністр молоді та спорту Ігор Жданов та народний депутат від "Народного фронту" Федір Бендюженко.

"14 вересня 2018 року слідчий суддя Сергієнко Ганна прийняла: у задоволенні клопотання відмовити. Вибрати підозрюваному Володимиру Омеляну запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. Поручителів: міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, народного депутата Бондюженко", - повідомила Сергієнко.

Нагадаємо, сьогодні Солом'янський районний суд Києва почав розгляд запобіжного заходу міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

Відзначимо, що Омеляна зобов'язали здати закордонний паспорт.

Нагадаємо, сьогодні Солом'янський районний суд Києва почав розгляд запобіжного заходу міністру інфраструктури Володимиру Омеляну. В ході судового засідання сторона обвинувачення просила суд обрати для Омеляна запобіжний захід у вигляді застави 5 млн гривень. На думку прокуратури, взяття на поруки не забезпечить належної процесуальної поведінки. В даному виробництві сторона звинувачення вимагала суд обрати для Омеляна покарання у вигляді 10 років позбавлення волі без можливості умовного покарання.

У свою чергу сторона захисту просила суд повністю відмовити в обранні запобіжного заходу для міністра інфраструктури України.

Напередодні Національне антикорупційне бюро України оголосило Омеляну підозру незаконному збагаченні і приховуванні доходів. За даними слідства, він за останні вісімнадцять років отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як його витрати лише в період з 2008 року по 26 квітня 2015 рік склали не менше 3,45 млн гривень.

В ході брифінгу 13 вересня Омелян заявив, що на нього здійснюється тиск з боку працівників Національного антикорупційного бюро України. Міністр заявив, що він буде домагатися притягнення їх до кримінальної відповідальності.