ua en ru

Суд відправив главу наглядової ради "Вернум банку" Ігнатченко під домашній арешт

Суд відправив главу наглядової ради "Вернум банку" Ігнатченко під домашній арешт Фото: Наталія Ігнатченко (facebook.com nataliia.ignatchenko.9)

Печерський суд постановив застосувати до голови Спостережної ради ВАТ "Вернум Банк" Наталії Ігнатченко, підозрюваної у заволодінні разом з ОЗУ екс-президента Віктора Януковича засобами "Чорноморнафтогазу" на суму 3,2 млрд гривень при закупівлі "вишок Бойка", частковий (нічний) домашній арешт.

Про це в залі суду оголосила суддя, передає кореспондент РБК-Україна.

Суддя не задовольнила клопотання прокуратури про утримання під вартою на час досудового розслідування, а також про внесення застави. Вона призначила підозрюваній частковий домашній арешт.

"Клопотання прокуратури залишити без задоволення та застосувати до Ігнатченко частковий домашній арешт на 60 діб", - сказала суддя.

Також Ігнатченко зобов'язана прибути за викликом до слідчого і носити електронний засіб контролю. Зазначимо, під час зачитування суддею рішення, підозрювана була відсутня в залі.

Сторона захисту Ігнатченко Олександр Лисак має намір оскаржити рішення суду в Апеляційному суді. Разом з тим, прокурори висловили невдоволення рішенням суду і також мають намір звернутися до Апеляційного суду.

У травні 2011 року державна компанія "Чорноморнафтогаз" придбала за 400 млн доларів у тендері бурову вишку через компанії, які були записані на латвійців.

Так, через півроку "Чорноморнафтогаз" купив через посередника ще одну вишку за ті ж 400 млн доларів.

Нагадаємо, голову наглядової ради "Вернум банку" Наталія Ігнатченко затримали за підозрою у відмиванні коштів.

За даними ЗМІ, Вона є власником "Вернум банку". Ігнатченко була кандидатом у депутати від партії "Україна Вперед!" Наталії Королевської в 2012 році. Міноритарним акціонером банку була дружина Равіля Сафіуліна, екс-міністра молоді і спорту.