ua en ru

Суд відправив під домашній арешт нападника на суддю Дячука

Суд відправив під домашній арешт нападника на суддю Дячука Іллюстративне фото (twitter.com_nab_ukr)

На суддю напали після його зауваження чоловіку не палити сміття на стоянці

Солом'янський районний суд Києва ухвалив застосувати до нападника на суддю Солом'янського суду Сергія Дячука цілодобовий домашній арешт. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив адвокат Віталій Чумак.

"Кононенку В.М. обрали цілодобовий домашній арешт на 2 місяці до 15 листопада", - сказав адвокат.

Зазначимо, що справу слухав суддя Вишняк М.В.

За матеріалами справи, суддя Дячук ввечері 14 вересня близько 20 годин 30 хвилин вечора відчув з вулиці запах горіння сміття. Суддя підійшов і побачив власника автостоянки, який начебто палив це сміття. Дячук зробив йому зауваження.

"У відповідь сусід почав його ображати, зокрема як працівника суду, вживати нецензурну лексику. А далі начебто узяв металеву трубу і почав розмахувати нею та завдавати ударів судді. Такі його дії тривали близько 15 хвилин. Суддя отримав тілесні ушкодження - поріз раковини вуха, садно і гематому на потилиці, садна на щоці і грудній клітці, забій лівого ліктьового суглобу і лівого передпліччя", - йдеться у повідомленні.

За його словами, злочин було кваліфіковано як хуліганство - стаття 296 частина 4. Разом з тим, суддя заявляв, що напад на нього пов'язує із професійною діяльністю.

Раніше повідомлялось, що у Києві затримали чоловіка, який напав на суддю Святошинського райсуду.

Також РБК-Україна писало, що у п'ятницю 14 вересня, біля власного будинку було скоєно напад на суддю Сергія Дячука.