ua en ru

У Києві затримали чоловіка, який напав на суддю Святошинського райсуду

У Києві затримали чоловіка, який напав на суддю Святошинського райсуду Фото: поліція (РБК-Україна)

За фактом нападу порушено кримінальну справу

У Києві співробітники поліції затримали чоловіка, який наніс тілесні ушкодження судді Святошинського районного суду міста Києва Сергія Дячуку. Про це повідомляє пресс-служба поліції.

"Близько 22:00 в столичну поліцію надійшло повідомлення судді районного суду, якого побив знайомий на вигляд чоловік. Після інциденту правопорушник зник", - йдеться в повідомленні.

За словами Дячука, він помітив, що біля автостоянки розклали багаття. Коли вийшов на вулицю, то побачив, що охоронець паркування палив сміття. Суддя зробив чоловікові зауваження, а той схопив металеву палицю та почав наносити йому удари по руках і голові.

Працівники столичної поліції встановили особу підозрюваного і затримали його. Ним виявився киянин, 1964 року народження. В даний час зловмисник надає пояснення слідчим Святошинського управління поліції.

Як наголошується, відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві біля власного будинку було скоєно напад на суддю Сергія Дячука.